CHLEB RAZOWY
0,50 kg

kwas razowy, mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, drożdże, woda, sól, syrop skrobiowy

CHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM
0,50 kg

naturalny zakwas razowy 59%, woda,mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, słonecznik 12%, drożdże,  sól, syrop glukozowy,karmel

CHLEB RAZOWY NA MIODZIE
0,45 kg

 kwas razowy 60%, mąka pszenna 750, woda, cukier, miód sztuczny, sól


CHLEB PYTLOWY
0,45 kg

Mąka żytnia 720, woda, płynny zakwas żytni, mleczko drożdżowe, ekstrakt słodu, sól

CHLEB WIEJSKI
0,45 kg

woda, mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas (mąka ŻYTNIA, woda), płatki ziemniaczane, słód jęczmienny, sól, drożdże.

Produkt zawiera gluten.

Może zawierać śladowe ilości:

mleka, jaj, sezamu, orzechów, soi.

 

CHLEB LNIANY
0,35 kg

mąka żytnia 720, woda, siemię lniane 5%, płynny zakwas (mąka żytnia, woda, kultura startowa), drożdze, ekstrakt słodu (jęczmień, woda), sól


CHLEB ORKISZOWY
0,45 kg

mąka żytnia 720, mąka pszenna 750,woda, mieszanka wypiekowa (preparowane ziarno orkiszu,sól,siemie lniane, łamane ziarno orkiszu, mąka orkiszowa, olej roślinny, kminek, glukoza, środek do przetwarzania mąki E300.E920), sól, drożdże, zakwas suchy (mąka pszenna, regulatory kwasowości-kwas cytrynowy, kwas mlekowy, skoncentrowana serwatka w płynie,maka żytnia razowa, mąka żytnia, otręby żytnie,mąka słodowa jęczmienna, mąka pszenna razowa)

CHLEB SŁONECZKO
0,32 kg

woda, mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas naturalny, mieszanka wypiekowa (ziarna słonecznika, maka pszenna graham, siemię lniane, mąka pszenna, sól, gluten pszenny, substancja zagęszczająca karboksymetyloceluoza, otręby owsiane, suchy zakwas żytni, słód żytni, emulgatory E471,E472e, kwas askorbinowy, enzym: amylaza, maltogenne, amyloglukozydaza, glukozoksydoza, hemiceluloza, lipoza), drożdże, sól.

CHLEB Z INDEKSEM
0,30 kg

mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól, mieszanka wypiekowa (maka z pełnego przemiału pszenicy orkisz, nasiona słonecznika, płatki z pszenicy orkisz, skrobia (kukurydziana, ziemniaczana) cukier, mąka słodowa żytnia, zakwas na bazie pszenicy orkisz, kwas cytrynowy)


 
CHLEB Z ŁOPATY
1,4 kg

mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, woda, zakwas, drożdże, sól, ekstrakt słodowy

CHLEB Z ŻURAWINĄ

mąka żytnia 720, woda, żurawina suszona, słonecznik łamany, miód sztuczny, drożdże, zakwas płynny (maka żytnia, woda, kultura startowa), sól

 
Chleb SŁONECZNIKOWY

Mąka żytnia 720, woda, słonecznik, płynny zakwas (mąka żytnia, woda, kultura startowa), sól, ekstrakt słodu (jęczmień, woda)


CHLEB RAZOWY ŻYTNI 100%

SKŁAD SUROWCOWY:

naturalny zakwas żytni (mąka ŻYTNIA RAZOWA, woda), mąka żytnia, woda, płatki ziemniaczane, sól.

NA NATURALNYM ZAKWASIE, BEZ DROŻDŻY, BEZ POLEPSZACZY.

 

Chleb produkowany na naturalnym zakwasie.

Kwas ten dojrzewa przez całą dobę. Następnie zostawiany jest zaczątek z poprzedniego dnia i do następnego wyrabiania ciasta jest on odpowiednio prowadzony.

Dlatego nie używamy drożdży, a chleb zyskuje piękny aromat.

 
CHLEB PEŁNE ZIARNO

Maka żytnia, woda, płynnyn zakwas żytni, słonecznik, mieszanka wypiekowa (mąka z pełnego ziarna pszenicy, śruta z pełnego ziarna żyta, pszenicy, jęczmienia, wosa, suszony zakwas z pełnego ziarna zyta, mąka razowa esktrudowana, nasiona słonecznika, siemie lniane, cukier, gluten pszenny, sól, słodowa maka żytnia, jęczmień ekstrakt słodowy), drożdże, sól

 
CHLEB KANAPKOWY

Mąka pszenna 750, kwas żytni (mąka żytnia 720 , woda), środek wypiekowy, sól, drożdże, woda


 
CHLEB TOSTOWY

Mąka pszenna 500, sól, drożdże, środek wypiekowy (tłuszcz roślinny palma, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, emulgator E472e, lecytyna rzepakowa, dekstroza, sól, środek do przetwarzania mąki kwas askrobinowy, środek zapobiegajacy pleśnieniu pieczywa- kwas sorbowy)

CHLEB ZWYKŁY

mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże, środek wypiekowy (mąka pszenna, mąka sojowa, przeciwutleniacz, kwas askrobinowy E300, enzymy zawierające pszenice)

 
CHLEB ZWYKŁY BAROWY

mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda, polepszacz do produkcji pieczywa ( mąka pszenna, mąka sojowa, przeciwutleniacz, kwas askrobinowy E300, enzymy zawierające pszenice)


 
CHLEB ZWYKŁY Z POSYPKĄ

mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda, polepszacz do produkcji pieczywa ( mąka pszenna, mąka sojowa, przeciwutleniacz, kwas askrobinowy E300, enzymy zawierające pszenice), posypka ( siemie lniane, płatki owsiane, słonecznik)

 
CHLEB ZWYKŁY OKRĄGŁY Z MĄKĄ

mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda, polepszacz do produkcji pieczywa ( mąka pszenna, mąka sojowa, przeciwutleniacz, kwas askrobinowy E300, enzymy zawierające pszenice), posypka ( mąka pszenna)